Teckna avtal nu och få fiber

hands

Planerad utbyggnad

Du som tillhör ett område för planerad utbyggnad eller tätort i Ronneby kommun kommer kunna få fiber via ditt lokala fibernät, Ronnebyporten. Under din områdessida kan du teckna avtal och sedan följa utvecklingen för ditt område. Vi informerar dig i god tid innan vi börjar utbyggnaden i just ditt område. Du hittar områdena i listan till höger.

Leveransklart område

Sök efter din gatuadress i sökfältet till höger för att se om du redan är ansluten till fibernätet, eller om du tillhör ett Leveransklart område. Du som bor inom ett Leveransklart område har möjlighet att få fiber rätt in i villan. Vi planerar att utföra efteranslutningar minst en gång om året. Du hittar områdena i listan till höger.

Redan ansluten

Är du redan ansluten men ännu inte använder fibernätet kan du enkelt och snabbt beställa tjänster direkt från din bostad via vår tjänstevalsportal

Vad kostar det att ansluta sig?

Anslutningsavgiften på 20 000 kr, är en engångsavgift för anslutningen av din fastighet. Arbetskostnaden berättigar till ROT/RUT-avdrag. Priset efter gällande ROT/RUT-avdrag är 18 300 kr. Vi erbjuder även ett alternativ där du betalar 5000 kr i anslutningsavgift, samt 150 kr i månaden i 10 år.
   
Inga andra serviceavgifter tillkommer. Därefter betalar du direkt till tjänsteleverantören för de tjänster du väljer att använda.
house

Bostadsrätter

Bor du i en bostadsrätt så är det föreningens styrelse som tecknar avtal med Ronneby Miljö & Teknik om anslutning. Om föreningens medlemmar vill ha en framtidssäker fiberanslutning till ett öppet nät är det första steget att påverka styrelsen i frågan. Styrelsen utser då en kontaktperson som har den löpande kontakten med oss.

Föreningens intresseanmälan

Är du styrelsens kontaktperson så klicka på länken för att göra en
intresseanmälan. Vi kontaktar dig för ett möte och en besiktning av förutsättningarna. Därefter får du ett avtalsförslag och beslutsunderlag.

Hyreslägenheter

Många fastigheter i kommunen är redan anslutna till www.ronnebyporten.se
det lokala fibernätet. I bästa fall har du redan ett uttag i din lägenhet.

Är din fastighet inte ansluten ?

Prata med din fastighetsägare om att ansluta till Ronnebyporten. Behöver du
informationsmaterial ? Hör av dig till oss !
Områden klara för leverans
Planerade områden för utbyggnad 2017
Planerade Byanät för utbyggnad 2018-2020
Planerad utbyggnad 2018
#inlineditbutton